O stângă daneză pentru Ponta și o dreaptă germano-olandeză pentru Crin

0
650

Izolarea pe plan european a principalelor două partide, PNL și PSD, în chiar sânul familiilor europene din care declarativ fac parte riscă să ducă și la o izolare a României. Un gest fără precedent a fost făcut vineri.

Miniștrii de externe din Germania, Olanda, Finlanda și Danemarca au adresat o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, un set de reguli pentru sancționarea țărilor din UE care nu respectă statul de drept.

Gestul vine la nici 24 de ore după ce Consiliul JAI a amânat pentru o dată nespecificată discutarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Iar gestului public, fără precedent al celor trei principali contestari (Germania, Finlanda și Olanda), li s-a adăugat și Danemarca. Chiar dacă în scrisoarea celor patru nu este menționată nici o țară, este evident că e vorba de România și Bulgaria. Cei patru cer ca țările UE care nu respectă statul de drept să fie sancționate, iar Associated Press spune că una din măsuri vizează tăierea fondurilor europene. Iar Barroso prin purtătorul său de cuvânt a informat opinia publică că este de acord cu propunerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here