AcasăStiriCopenhaga este printre cele mai mici capitale europene, insa guvernul danez cauta...

Copenhaga este printre cele mai mici capitale europene, insa guvernul danez cauta sa promoveze orasul ca un loc dedicat tehnologiei si traiului verde

Industriile tehnologizate la nivel inalt din Copenhaga au capacitatea sa stimuleze economia daneza, pe masura ce capitala devine un hub pentru inovatie si viata urbana verde. Cu o populatie de 560.000 de locuitori,

Copenhaga este printre cele mai mici capitale europene, insa guvernul danez cauta sa promoveze orasul ca un loc dedicat tehnologiei si traiului verde.

Planul capitalei daneze este sa arate lumii ca “este posibil sa combini avansul, dezvoltarea si cresterea calitatii vietii cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon, scrie CNBC.

Danemarca a inregistrat deja progrese in generarea de energie din surse alternative, 28% dintre energia generata fiind obtinuta cu ajutorul turbinelor eoliene, iar in Copenhaga mecanismele de economisire a apei si panourile solare sunt pe toate strazile.

Guvernul danez lucreaza in stransa colaborare cu institutiile de invatamant din oras, comunitatea de afaceri si cetatenii pentru a atinge obiectivele enuntate mai sus. Cu totii considera ca tehnologia verde ar putea, de asemenea, duce la crestere economica, factor important pentru tara in contextul revenirii din criza financiara din ultimii cinci ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca