Danemarca va plati 75% din salariile angajatilor din privat, in urmatoarele 3 luni

0
10594
Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de masurile drastice pentru combaterea raspandirii pandemiei de coronavirus ca va acoperi 75% din salariile angajatilor, daca promit ca nu vor face concedieri, transmit Reuters si DPA.

Conform acordului dintre Guvern, organizatiile companiilor si sindicate, in perioada 9 martie – 9 iunie, statul se ofera sa plateasca 75% din salariile angajatilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe luna, in timp ce firmele vor plati restul de 25%.

„Daca va exista o scadere semnificativa a activitatii, si productia va fi oprita, intelegem necesitatea de a trimite acasa angajatii. Dar va cerem sa nu-i concediati”, a afirmat duminica premierul Mette Frederiksen la o conferinta de presa. Oficialul a adaugat ca in schimb angajatii vor fi obligati sa-si ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Oferta este una dintre masurile din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile si angajatii sa reduca efectul masurilor drastice pentru combaterea raspandirii pandemiei de Covid-19.

In Danemarca au fost inregistrate doua decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numarul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Alte masuri includ inchiderea frontierelor, a scolilor si a universitatilor si suspendarea activitatii unei parti din angajatii din sector public.

mai mult la  www.ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here