AcasăCopenhagaDanemarca va plati 75% din salariile angajatilor din privat, in urmatoarele 3...

Danemarca va plati 75% din salariile angajatilor din privat, in urmatoarele 3 luni

Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de masurile drastice pentru combaterea raspandirii pandemiei de coronavirus ca va acoperi 75% din salariile angajatilor, daca promit ca nu vor face concedieri, transmit Reuters si DPA.

Conform acordului dintre Guvern, organizatiile companiilor si sindicate, in perioada 9 martie – 9 iunie, statul se ofera sa plateasca 75% din salariile angajatilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe luna, in timp ce firmele vor plati restul de 25%.

„Daca va exista o scadere semnificativa a activitatii, si productia va fi oprita, intelegem necesitatea de a trimite acasa angajatii. Dar va cerem sa nu-i concediati”, a afirmat duminica premierul Mette Frederiksen la o conferinta de presa. Oficialul a adaugat ca in schimb angajatii vor fi obligati sa-si ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Oferta este una dintre masurile din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile si angajatii sa reduca efectul masurilor drastice pentru combaterea raspandirii pandemiei de Covid-19.

In Danemarca au fost inregistrate doua decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numarul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Alte masuri includ inchiderea frontierelor, a scolilor si a universitatilor si suspendarea activitatii unei parti din angajatii din sector public.

mai mult la  www.ziare.com
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca