AcasăCopenhagaDanemarca va plati 75% din salariile angajatilor din privat, in urmatoarele 3...

Danemarca va plati 75% din salariile angajatilor din privat, in urmatoarele 3 luni

Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de masurile drastice pentru combaterea raspandirii pandemiei de coronavirus ca va acoperi 75% din salariile angajatilor, daca promit ca nu vor face concedieri, transmit Reuters si DPA.

Conform acordului dintre Guvern, organizatiile companiilor si sindicate, in perioada 9 martie – 9 iunie, statul se ofera sa plateasca 75% din salariile angajatilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe luna, in timp ce firmele vor plati restul de 25%.

„Daca va exista o scadere semnificativa a activitatii, si productia va fi oprita, intelegem necesitatea de a trimite acasa angajatii. Dar va cerem sa nu-i concediati”, a afirmat duminica premierul Mette Frederiksen la o conferinta de presa. Oficialul a adaugat ca in schimb angajatii vor fi obligati sa-si ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Oferta este una dintre masurile din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile si angajatii sa reduca efectul masurilor drastice pentru combaterea raspandirii pandemiei de Covid-19.

In Danemarca au fost inregistrate doua decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numarul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Alte masuri includ inchiderea frontierelor, a scolilor si a universitatilor si suspendarea activitatii unei parti din angajatii din sector public.

mai mult la  www.ziare.com

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura