AcasăStiriDanezii, de-a dreptul socati de NUMELE cu care a fost botezat bebelusul...

Danezii, de-a dreptul socati de NUMELE cu care a fost botezat bebelusul regal! Vezi cum se numeste cea care poate deveni regina Danemarcei!

Botezul fetiţei prinţesei Marie şi a prinţului prinţul Joachim de Danemarca i-au uimit pe danezi duminică, atunci când părinţii au anuţat numele de botez al micuţei.

Prinţesa Marie şi prinţul Joachim al Danemarcei au dezvăluit cu ocazia botezului, aşa cum cere tradiţia locală, după patru luni de mister, prenumele fetiţei lor, născute pe 24 ianuarie. Bebeluşul, al zecelea pe lista moştenitorilor tronului Danemarcei, ocupat de 40 de ani de bunica lui, regina Margrethe a II-a, se numeşte Atena. Ceremonia a avut loc la biserica în care s-au căsătorit părinţii ei, în mai 2008.

Prenumele de origine greacă a stârnit oarecare mirare în Danemarca. Cotidianul VG este de părere că Atena este un nume de botez surprinzător, dacă se ţine seama de aspectul războinic al zeiţei.

Presa nu a scăpat ocazia de a anunţa că „Atena” este şi numele unei băuturi gazoase comercializate de berăria daneză Harboe, scrie cu umor tabloidul Ekstra Bladet. Firma Harboe este cunoscută ca fiind foarte generoasă în trecut cu familia regală, căreia i-a oferit câteva ambarcaţiuni cu pânze, adaugă ziarul.

La numele Atena, părinţii au adăugat trei prenume franceze: Marguerite, Francoise şi Marie, drept omagiu adus originii prinţesei Marie (franţuzoaică devenită daneză prin căsătorie) şi legăturilor casei regale cu Franţa.

Tatăl fetiţei, Joachim, al doilea fiu al reginei, s-a căsătorit a doua oară cu Marie Cavallier, devenită prinţesa Marie, pe 24 mai 2008. Joachim, 42 de ani, şi Marie, 36 de ani, au deja un fiu, prinţul Henrik, care a împlinit trei ani pe 4 mai. Joachim are doi fii din prima căsătorie, cu prinţesa Alexandra, originară din Hong Kong, de care a divorţat în 2005: prinţul Nikolai, 12 ani, şi prinţul Felix, 9 ani.

Cititi si :

Numele de botez al fetitei printesei Victoria si a printului Daniel i-a surprins pe danezGandul

 

Alegerea unui nume de botez se dovedeşte de multe ori o problemă cu multă bătaie de cap, chiar şi atunci când vine vorba de capete încoronate.

Prinţesa Victoria a Suediei şi prinţul Daniel au dat un nume original fetiţei lor: Estelle este un nume foarte rar în Suedia, iar bebeluşul va fi botezat pe 22 mai. Prinţesa Marie şi prinţul Joachim al Danemarcei au dezvăluit cu ocazia botezului, aşa cum cere tradiţia locală, după patru luni de mister, prenumele fetiţei lor, născute pe 24 ianuarie.  Bebeluşul, al zecelea pe lista moştenitorilor tronului Danemarcei, ocupat de 40 de ani de bunica lui, regina Margrethe a II-a, se numeşte Atena. Ceremonia a avut loc la biserica în care s-au căsătorit părinţii ei, în mai 2008, infromează Agerpres

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca