AcasăStiriDoi studenţi din Constanţa au făcut practică la o fermă din Danemarca

Doi studenţi din Constanţa au făcut practică la o fermă din Danemarca

Doi studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, Universitatea Ovidius, au avut şansa unei experienţe inedite, aceştia fiind plecaţi în Danemarca, timp de 7 zile, pentru a lua la cunoştinţă de cum se desfăşoară lucrurile în fermele din străinătate. Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului AgroCariera, o amplă iniţiativă desfăşurată la nivel naţional, dedicată construirii unei cariere în sectorul agricol, în perioada 2011 – iulie 2012.

Proiectul a avut 16 parteneri, patru universităţi şi 10 ferme agricole din România şi două instituţii reputate în domeniul agricol din Danemarca ţi Ungaria şo a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni. În perioada aprilie – mai 2011, au fost selectaţi 400 de studenţi din anii 2 şi 3 din cadrul mai multor facultăţi, printre care şi Facultatea de Agricultură, Universitatea Ovidius.

Acest proiect a facilitat transferul studenţilor de la şcoală la viaţa activă. Acesta a avut o întindere de 18 luni şi se încheie la finele acestei luni. Valoarea acestuia a fost de aproximativ 300.000 de euro. În cadrul proiectului am avut parteneri 16 organizaţii. Fermele agricole partenere au fost gazdele studenţilor pe parcursul acestui proiect. Obiectivul nostru a fost acela de a asigura un minim de 10 zile de practică a studenţilor în fermele partenere, a declarat, pentru Replica, Carmen Sasu, managerul proiectului AgroCariera.

 

Doi studenţi din Constanţa au făcut practică la o fermă din Danemarca

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
George on