AcasăStiriKomenta Jørgensen: NOU! EXTRAORDINAR! KCJ REVINE! + Romania e o tara de...

Komenta Jørgensen: NOU! EXTRAORDINAR! KCJ REVINE! + Romania e o tara de cacat

Dupa o lunga peregrinare cu Jørgen prin Noua Zeelenda, Grønlanda si Antarctica, iata-ma revenind la DANEMARCA DK cu rubrica saptamanala necenzurata despre MONDENITATURI si POLITICHII!

2013 redivivus!

Incepem prin a traduce un articol scris in august 2013 de Jens-Kristian Lutken, candidat al Venstre din Copenhaga la alegerile municipale. Nu va luati dupa titlu, pentru ca se termina cu bine. Sigur, noi FTL din spate de la gara i-am zis ca daca nu scrie frumos il taiem de pe lista cu gratisti si data viitoare va plati dublu!!

 

Titlul: Romania e o tara de cacat

Romania este o tara de cacat, populata de tigani care umbla brambura prin Europa intr-o vesnica vanatoare de sticle goale si portofele. Desi putin exagerata, asta e imaginea de azi a Romaniei. Am putea discuta mult si bine daca Romania trebuia acceptata in UE in 2007, sau daca mai trebuia amanata un an sau doi. Indiscutabil insa, Romania apartine familiei europene si UE a avut de castigat de pe urma aderarii Romaniei si Bulgariei.

Am umblat mult prin Romania, prima data in 2000, perioada in care o mare parte din tara era bine descrisa de titlu. De atunci insa a avut loc o evolutie importanta, lucru adesea umbrit de prejudecatile pe care le avem legate de aceasta tara. Suna atat de nasol sa pomenesti cuvantul Romania incat pana si Renault a hotarat sa treaca sub tacere in reclamele ei ca Dacia e produsa in Romania. Renumele prost e ajutat cu spor de mediatizarea isterica in presa daneza a criminalilor din Europa de Est. Sinceri sa fim, problema nu e chiar atat de mare!

 

mai mult la pagina domnisoarei Komenta : NOU! EXTRAORDINAR! KCJ REVINE!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy on