Komenta Jørgensen: Strainii sa vorbeasca doar DANEZA pe strada!

0
702

De cateva zile a aparut pe piata noua autobiografie a prietenei mele PIA K., intitulata sugestiv ‘Pentru c-a trebuit s-o fac‘. Asa este, cel putin noi, FTL de pe Istedgade, stim cum e cu trebuitul cand vrei sa faci un ban cinstit!

Pe langa detaliile pikante cu fratele betiv si mort la azil, cu o mama care-a parasit familia cand PIA avea doar 13 ani, cu un tata alcoolic, vrem acum sa relatam si altceva decat partea neplacuta a vietii PIEI. Vom vorbi acum despre parerile ei actuale despre cum ar trebui sa arate societatea ideala. La care noi FTL subscriem suta-n suta!

Un punct de vedere exprimat de PIA in noua carte e ca emigrantii ar trebui sa vorbeasca doar daneza cand se afla pe domeniul public.

-Strainii pot sa aiba si sa-si patreze propria cultura. Din partea mea pot sa locuiasca in apartamente pline de covoare ciudate si sa bage potol de la ei de-acasa, dar sa nu ma oblige sa manac cu ei, iar atunci cand merg pe strada, cred eu, ar trebui sa vorbeasca doar daneza, scrie in cartea sa Pia Kjærsgaard, purtatoarea de cuvant pe probleme de Valori si Repere Morale a Partidului Danemarca Mare.

mai mult pe situl Komentei :

Strainii sa vorbeasca doar DANEZA pe strada!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here