AcasăStiriMinistru danez, la dezbaterea PE privind site-ul PVV: Nediscriminarea trebuie sa fie...

Ministru danez, la dezbaterea PE privind site-ul PVV: Nediscriminarea trebuie sa fie regula

Ministrul danez al Afacerilor Europene, Nicolai Wammen, a declarat, marţi, în PE, că „nediscriminarea trebuie să fie regula, oricare ar fi originea cetăţenilor”, el adăugând însă că preşedinţia daneză nu a avut ocazia de a analiza modul în care statele membre au privit site-ul PVV, potrivit Mediafax.

Oficialul danez, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, a făcut aceste declaraţii în cadrul dezbaterii din plenul PE pe tema site-ului PVV.

„Trebuie să facem distincţie între aspectul juridic şi cel politic. Există dreptul la libertatea de expresie în UE, este un drept fundamental, clar stabilit că oricine are dreptul la liberă exprimare”, a spus el, amintind că prevederi în acest sens sunt conţinute în articolul 6 al Tratatului Uniunii.

El a adăugat însă că dreptul la liberă exprimare nu înseamnă că „se poate zice orice, despre oricine”. „Acest drept trebuie exercitat într-un anumit cadru care să permită exercitarea libertăţilor fundamentale de către ceilalţi”, a precizat el.

El a menţionat că, în egală măsură, dezbaterea privind site-ul PVV este „şi despre principiul libertăţii de circulaţie a muncitorilor în UE, un pilon al Uniunii”.

 

…   Ministru danez, la dezbaterea PE privind site-ul PVV: Nediscriminarea trebuie sa fie regula


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura