AcasăCopenhagaNu toti românii sînt egali. Unii sînt mai egali ca altii. Ca...

Nu toti românii sînt egali. Unii sînt mai egali ca altii. Ca de obicei EXcelenta sa a invitat numai „oameni de bine” la Celebrarea Zilei Naționale a României. Oricum e ultima sindrofie pentru o parte a „corpului diplomatic acreditat la Copenhaga”

Celebrarea Zilei Naționale a României în Regatul Danemarcei

Ambasada României în Regatul Danemarcei a celebrat Ziua Națională a României la Copenhaga printr-o recepţie oficială desfășurată, miercuri, 2 decembrie, la Hotel Admiral.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Copenhaga, exponenți ai diplomației daneze și ai diverselor organizaţii academice și non-guvernamentale,  precum și ai comunităților românești din Danemarca.

amba

În remarcile ambasadorului susținute în deschiderea festivității de marcare a Zilei Naționale a României, au fost menționate tragicul accident de la Clubul “Colectiv” din București, precum și recentele atentate teroriste din alte țări, reafirmând în context angajamentul României privind continuarea luptei împotriva combaterii acestui fenomen. A mulțumit tuturor statelor care au oferit ajutor României în tratarea victimelor tragicului accident din 30 octombrie 2015. A fost păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului și atentatelor. Totodată, ambasadorul României în Danemarca a evidențiat importanța istorică a Zilei Naționale a României și a menționat existența unor relații bilaterale politice, economice și științifice excelente.

De asemenea, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2015, membri ai Ambasadei României în Regatul Danemarcei participă la o serie de alte evenimente cu prilejul Zilei Naționale a României după cum urmează:

  • sâmbătă, 28 noiembrie, Asociația “Români în Aarhus” organizează un eveniment ce include momente artistice și standuri cu specific românesc.

  • duminică, 29 noiembrie, manifestarea cultural-ecleziastică organizată de către Parohia ortodoxă română din Copenhaga, inclusiv o scenetă pregătită de către elevi ai Școlii românești.

  • sâmbătă, 5 decembrie, Asociaţia de prietenie româno-danezã din Copenhaga organizează un eveniment ce include un program pregătit de către tineri muzicieni români.

sursa :  http://copenhaga.mae.ro/local-news/1483

 

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca