Nu toti românii sînt egali. Unii sînt mai egali ca altii. Ca de obicei EXcelenta sa a invitat numai „oameni de bine” la Celebrarea Zilei Naționale a României. Oricum e ultima sindrofie pentru o parte a „corpului diplomatic acreditat la Copenhaga”

0
745

Celebrarea Zilei Naționale a României în Regatul Danemarcei

Ambasada României în Regatul Danemarcei a celebrat Ziua Națională a României la Copenhaga printr-o recepţie oficială desfășurată, miercuri, 2 decembrie, la Hotel Admiral.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Copenhaga, exponenți ai diplomației daneze și ai diverselor organizaţii academice și non-guvernamentale,  precum și ai comunităților românești din Danemarca.

amba

În remarcile ambasadorului susținute în deschiderea festivității de marcare a Zilei Naționale a României, au fost menționate tragicul accident de la Clubul “Colectiv” din București, precum și recentele atentate teroriste din alte țări, reafirmând în context angajamentul României privind continuarea luptei împotriva combaterii acestui fenomen. A mulțumit tuturor statelor care au oferit ajutor României în tratarea victimelor tragicului accident din 30 octombrie 2015. A fost păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului și atentatelor. Totodată, ambasadorul României în Danemarca a evidențiat importanța istorică a Zilei Naționale a României și a menționat existența unor relații bilaterale politice, economice și științifice excelente.

De asemenea, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2015, membri ai Ambasadei României în Regatul Danemarcei participă la o serie de alte evenimente cu prilejul Zilei Naționale a României după cum urmează:

  • sâmbătă, 28 noiembrie, Asociația “Români în Aarhus” organizează un eveniment ce include momente artistice și standuri cu specific românesc.

  • duminică, 29 noiembrie, manifestarea cultural-ecleziastică organizată de către Parohia ortodoxă română din Copenhaga, inclusiv o scenetă pregătită de către elevi ai Școlii românești.

  • sâmbătă, 5 decembrie, Asociaţia de prietenie româno-danezã din Copenhaga organizează un eveniment ce include un program pregătit de către tineri muzicieni români.

sursa :  http://copenhaga.mae.ro/local-news/1483

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here