O pictoriţă din Argeş a expus pentru persoanele cu handicap din Danemarca

0
850

Pictoriţa Venera Toma, cu ocazia vizitei anuale ce o face în ţările nordice, cu preponderenţă în Danemarca, a expus creaţiile sale pentru persoanele cu dizabilităţi psihice şi locomotorii din Înterprinderea socială în domeniul peroanelor cu handicap din oraşul Nickobing Falster. Nu este pentru prima dată când pictoriţa a lucrat pentru şi cu persoanele cu handicap, aceasta fiind logoped-defectolog tot într-o şcoală pentru copii cu dizabilităţi din oraşul Costeşti, Argeş.

A creat în 4 luni peste 100 de lucrări artisitice împreună şi pentru persoanele din centru, toate lucrările donându-le la final insituţiei. Foarte grea i-a fost despărţirea de cei de la centru, chiar dacă mulţi dintre ei nu au putut să-i împărtăşească regretul plăcerii, asta din cauza handicapului major pe care îl aveau. Întrebată de modul în care este perceput sistemul de asistenţă şi reintegrare socială a persoanelor cu handicap, din Danemarca, Venera Toma a spus: „mai avem mult de învăţat şi mai avem mult de experimentat în materie de solidaritate şi servicii sociale în ţara noastră.“.
Dorina Duruinu

Sursa: http://ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=56193:o-pictori-din-arge-a-expus-pentru-persoanele-cu-handicap-din-danemarca-&catid=9:invatamantcultura&Itemid=9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here