AcasăStiriO pictoriţă din Argeş a expus pentru persoanele cu handicap din Danemarca

O pictoriţă din Argeş a expus pentru persoanele cu handicap din Danemarca

Pictoriţa Venera Toma, cu ocazia vizitei anuale ce o face în ţările nordice, cu preponderenţă în Danemarca, a expus creaţiile sale pentru persoanele cu dizabilităţi psihice şi locomotorii din Înterprinderea socială în domeniul peroanelor cu handicap din oraşul Nickobing Falster. Nu este pentru prima dată când pictoriţa a lucrat pentru şi cu persoanele cu handicap, aceasta fiind logoped-defectolog tot într-o şcoală pentru copii cu dizabilităţi din oraşul Costeşti, Argeş.

A creat în 4 luni peste 100 de lucrări artisitice împreună şi pentru persoanele din centru, toate lucrările donându-le la final insituţiei. Foarte grea i-a fost despărţirea de cei de la centru, chiar dacă mulţi dintre ei nu au putut să-i împărtăşească regretul plăcerii, asta din cauza handicapului major pe care îl aveau. Întrebată de modul în care este perceput sistemul de asistenţă şi reintegrare socială a persoanelor cu handicap, din Danemarca, Venera Toma a spus: „mai avem mult de învăţat şi mai avem mult de experimentat în materie de solidaritate şi servicii sociale în ţara noastră.“.
Dorina Duruinu

Sursa: http://ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=56193:o-pictori-din-arge-a-expus-pentru-persoanele-cu-handicap-din-danemarca-&catid=9:invatamantcultura&Itemid=9

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca