Rulourile cu scortisoara daneze ar putea fi interzise incepand din 2014

0
834

Rulourile cu scorţişoară daneze, produse tradiţionale de Crăciun în Danemarca, ar putea fi interzise începând de anul viitor, din cauza conţinutului ridicat de cumarină, o substanţă toxică regăsită în scorţişoară, care depăşeşte normele impuse de Uniunea Europeană.

„Este sfârşitul rulourilor cu scorţişoară, aşa cum le ştim. Rulourile cu scorţişoară sunt, desigur, un produs de patiserie danez tradiţional. Preparăm pâine şi prăjituri cu scorţişoară de 200 de ani”, a declarat Hardy Christensen, directorul Asociaţiei patiserilor danezi, informează dailymail.co.uk.

Propunerea de interdicţie vine în urma deciziei agenţiei pentru siguranţă alimentară din Danemarca de a implementa reglementările Uniunii Europene referitoare la cantitatea de „produse zilnice de patiserie fină”, care limitează cumarina la 15 miligrame pe kilogram.

Cu toate acestea, rulourile cu scorţişoară, cunoscute sub denumirea de „Kanelsnegler” şi foarte populare în ţările nordice, pot conţine până la 50 de miligrame pe kilogram. În Suedia, guvernul a clasificat produsele de patiserie cu scorţişoară drept „produse tradiţionale şi de sezon”.

Rulourile cu scortisoara daneze ar putea fi interzise incepand din 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here