AcasăStiriSă ne implicăm cu adevărat în Europa!

Să ne implicăm cu adevărat în Europa!

Danezii celebrează cea de-a patruzecea aniversare a intrării lor în Uniune cântărind avantajele şi inconvenientele. Pentru a nu compromite viitorul, toate forţele politice ale ţării trebuie să se asocieze şi să prezinte proiecte îndrăzneţe, cere Berlingske.

Măsurând pe orice scară politică şi economică, Danemarca a profitat din plin de aderarea sa. Exemplele sunt nenumărate: libertatea forţei de lucru, a bunurilor şi a capitalului, piaţa internă, politica de mediu, cooperarea pentru cercetare şi inovare, lupta împotriva terorismului şi criminalităţii transgresând frontierele, pentru a menţiona doar câteva.

Or, în aceşti ani de criză în Europa, există un scepticism în creştere faţă de Uniune. Printre observatorii prudenţi, în Danemarca precum în alte ţări europene, ne neliniştim întrebându-ne dacă proiectul este la fel de rezonabil ca înainte.

Dar problemele economice nu sunt cauzate de UE. Caracterul prelungit al crizei este mai ales legat de faptul că unele ţări europene au state ale bunăstării prea importante, prea scumpe şi prea ineficiente, care nu au ştiut să se modernizeze. Mai multe ţări au realizat totuşi reforme, dar schimbările efectuate sunt în general prea puţin numeroase şi prea mici. Pentru a ieşi din criză, trebuie să pregătim Danemarca şi celelalte ţări europene la perioada de după criză. Cu cât vor fi mai bine reformate aceste state europene ale bunăstării, îngheţate, cu atât va fi mai bine.

mai mult la :

… Să ne implicăm cu adevărat în Europa!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy on