AcasăStiriUcigaşul Marian Clită nu vrea să se întoarcă în puşcăriile din România....

Ucigaşul Marian Clită nu vrea să se întoarcă în puşcăriile din România. Le prefera pe cele din Danemarca

Marian Cliță, surprins în vara anului 2009, de reporterii EVZ, ieșind dintr-o cafenea din Dorobanți Ucigaşul Marian Clită nu vrea să se întoarcă în puşcăriile din România. În arest el era folosit de gardieni ca informator şi torţionar

Curtea de Apel București arată că magistraţii danezi au decis expulzarea lui Marian Clită, condamnat la 14 ani de închisoare după ce, în aprilie 2010 a omorât în bătaie o stewardesă. Ucigaşul a contestat decizia şi vrea să execute pedeapsa în penitenciarul Nyborg. Hotărârea finală în acest dosar o vor lua magistraţii Curţii Supreme.

Judecătorii români au explicat că Marian Clită trebuie adus în România, pentru a continua restul de pedeapsă. „Totodată prin sentinţa penală din 24 februarie 2011, s-a dispus faţă de numitul Marian Clită expulzarea şi s-a aplicat măsura interdicţiei pe o durată nedeterminată de intrare pe teritoriul Regatului Danemarcei.

Potrivit înscrisului privind stadiul executării pedepsei emis de către autorităţile judiciare daneze, executarea pedepsei aplicată faţă de numitul Marian Clită a început la data de 3 martie 2010, şi încetează la data de 3 martie 2024, susnumitul fiind încarcerat în Penitenciarul Nyborg”, se arată în decizia magistraţilor.

Marian Clită: “Nu vreau în puşcăriile din România”

La data de 12 decembrie 2012, Marian Clită a dat o declaraţie în faţa autorităţile judiciare daneze în care arată că nu este de acord să fie transferat în România în vederea continuării executării pedepsei. De altfel, el a contestat şi decizia Curţii de Apel Bucureşti de transfer în România. Procesul a ajuns la Curtea Supremă şi are termen în luna martie 2013.

“Întrucât prin sentinţa penală din data de 24 februarie 2011 a Tribunalului din Copenhaga, rămasă definitivă, faţă de numitul Marian Clită autorităţile daneze au dispus măsura expulzării şi au aplicat faţă de susnumit interdicţia pe durata nedeterminată de intrare pe teritoriul Regatului Danemarca, se constată că în cauză sunt aplicabile dispoziţiile art. 3 alin. 1 din Protocolul adiţional din convenţia europeană asupra transferării persoanelor condamnate, adoptat la Strasbourg la 18 decembrie 1997 şi ratificat prin O.G. nr. 92/1999”, arată magistraţii care este baza legală a acestui transfer.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
George on