AcasăDanemarcaDanemarca | Fraudă fiscală de cel puţin 4 miliarde de dolari

Danemarca | Fraudă fiscală de cel puţin 4 miliarde de dolari

Danemarca trebuie să rezolve o pierdere fiscală de 4 miliarde de dolari, înregistrată din cauza fraudelor şi administraţiei defectuoase, dezvăluită acum două săptămâni, iar ministrul însărcinat cu colectarea, Karsten Lauritzen, a avertizat că suma ar putea fi chiar mai mare, relatează Bloomberg.

Lauritzen a afirmat joi în Parlament că nu poate exclude ca pierderile să fie chiar mai mari decât cele mai recente estimări.

Primele estimări apărute în acest an au fost pentru pierderi de sub un miliard de dolari, dar în prezent au devenit de patru ori mai mari.

Scandalul provocat de frauda fiscală, care a avut pe parcursul a circa 10 ani, în timpul unor administraţii succesive, a daterminat-o pe Lauritzen să ia în considerare metode de colectare care nu sunt de regulă asociate guvernelor scandinave, scrie News.ro.

Danemarca are de mult timp una dintre cele mai ridicate fiscalităţi, respectiv venituri guvernamentale ca procentaj din PIB, iar un model fiscal eficient este esenţial pentru menţinerea sistemului de asigurări sociale.

2537313

„Analizăm noi idei şi noi măsuri”, a declarat Lauritzen.

Autorităţile daneze sunt dispuse să plătească informatori anonimi pentru dovezi din aceeaşi bază de date care a generat documentele Panama Papers.

Un director al Autorităţii Fiscale, Jim Soerensen, a spus că primele informaţii obţinute din această metodă sunt aşteptate la sfârşitul lunii septembrie.

Lauritzen a mai spus că analizează şi opţiunea de folosire a recuperatorilor privaţi de datorii.

mai mult la : www.digi24.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
x