Danemarca ia în calcul mutarea migranților în tabere din afara orașelor

0
818

Danemarca a fost criticată în ultima lună pentru propunerile sale pentru înăsprirea legilor în materie de imigrație, inclusiv confiscarea bunurilor de valoare ale imigranților pentru a folosirea obiectelor de valoare ale imigraților pentru a contribui la acoperirea costurilor întreținerii lor și amânarea reîntregirii familiei la trei ani.

Condus de partidul DF (antiimigrație, eurosceptic), Parlamentul a adoptat rezoluția, care va forța guvernul să vină cu o propunere până în martie pentru a construi ‘sate’ garantate de stat pentru a înlocui centrele de găzduire din orașe.

Tabere de corturi au fost deja ridicate doar pentru refugiații bărbați pentru a le oferi prioritate familiilor migranților în orașe.

indvandrere_156110_30.ashx


Dezbaterea privind refugiații este aprinsă în Danemarca, care a acceptat anul trecut un număr record de 20.000 de refugiați. Potrivit unui sondaj de opinie, 70% dintre alegători consideră problema refugiaților ca fiind cea mai importantă problemă pe agenda politică, conform cotidianului Berlingske.

Un sondaj separat arată că 37% dintre danezi nu sunt de acord cu acordarea în continuare a permiselor de ședere refugiaților, comparativ cu 20% în septembrie.

Ministrul de externe danez Kristian Jensen s-a deplasat joi la Geneva pentru a explica politica guvernului său în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului în cadrul analizei periodice a situației drepturilor omului din țara sa.

Joi, a avut loc o a doua dezbatere în Parlamentul danez cu privire la propunerile privind înăsprirea normelor în materie de imigrație, iar votul final va fi organizat pe 26 ianuarie.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here