AcasăStiriDanemarca vrea să interzică purtarea vălului islamic în spaţiile publice

Danemarca vrea să interzică purtarea vălului islamic în spaţiile publice

Guvernul danez a propus marţi interzicerea vălului islamic în spaţiile publice, devenind probabil următoarea ţară europeană care să limiteze purtarea îmbrăcămintei religioase, relatează AFP.

„Este incompatibil cu valorile societăţii daneze şi lipsit de respect faţă de comunitate să-ţi ascunzi faţa atunci când te vezi cu cineva în spaţiul public”, a precizat într-un comunicat Joren Pape Poulsen, ministrul Justiţiei. „Cu o interdicţie de a-ţi acoperi faţa tragem o linie în nisim şi subliniem că în Danemarca ne arătăm încrederea şi respectul reciproc întâlnindu-ne faţă în faţă”, a completat ministrul. Propunerea urmează să fie evaluată de mai multe ONG-uri pentru drepturile omului iar în funcţie de observaţiile acestora, ar putea fi modificată. Guvernul de centru-dreapta urmează să prezinte un proiect de lege primăvara aceasta.
Cu sprijinul celui de-al doilea partid din ţară ca mărime, Partidul Popular Danez anti-imigraşţie”, legislaţia este aşteptată să fie adoptată. În forma actuală, o încălcare a interdicţiei ar duce la o amendă de 1.000 de coroane (n.red.: aprox. 470 de lei). Încălcările repetate ale legii ar putea conduce la amenzi de până la 10.000 de coroane. Textul propunerii mai spune că „burka, niqab şi hijaburi care fac vizibile doar gura şi ochii sunt exemple de haine care ascund faţa”.
Singurele articole scutite de lege sunt articolele de iarnă, echipamentele sportive şi măştile purtate la diferite festivităţi. „Nu cred că sunt mulţi care poartă burka aici în Danemarca. Dar dacă o faci, ar trebui să fii pedepsit cu o amendă”, a declarat ministrul în faţa mai multor jurnalişti, citat de agenţia de ştiri Ritzau.

Citeste mai mult: adev.ro/p3rdgw


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura