Procurorii acuză un sirian că intenţiona să comită un atentat cu bombă la Copenhaga

0
594

Procurorii germani au trimis la instanţă cazul unui sirian arestat din luna noiembrie a anului trecut în timp ce încerca să călătorească în Danemarca, unde ar fi intenţionat să construiască o bombă şi să o detoneze într-o mulţime din Copenhaga, informează agenţia Reuters. Sirianul a ajuns în Germania în 2015 şi a locuit într-un adăpost pentru refugiaţi din zona Biberach în statul sudic Baden-Wuerttemberg înainte de a fi arestat, pe 19 noiembrie, a precizat Parchetul din Stuttgart într-un comunicat.

Autorităţile au găsit în bagajul bărbatului, atunci când acesta încerca să plece din Germania spre Danemarca, mai mult de 17.000 de chibrituri, un pachet de artificii, 17 baterii, şase staţii walkie-talkie şi două cuţite de bucătărie, arată sursa citată. Sirianul avea 20 de ani la vremea respectivă. Suspectul plănuia să construiască un dispozitiv exploziv cu obiectele şi să-l detoneze în Copenhaga într-o adunare de oameni, conform comunicatului, conform Agerpres.

sursa :  www.stiripesurse.ro/procurorii-acuza-un-sirian-ca-intentiona-sa-comita-un-atentat-cu-bomba-la-copenhaga_1196335.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here